Nume:
Cabinet avocat ANCA COMAN - Pitesti
E-mail:
office@comanlawyers.ro
Telefon:
0744 153 700
Telefon 2:
0746 639 703
Telefon 3:
0248 210 856
Fax:
0248 210 856
Website:
http://www.comanlawyers.ro/
Adresa:
.Pitesti, B-dul. Eroilor, Nr. 8, Jud. Argeș.
Facebook

Cabinet avocat ANCA COMAN - Pitesti
Topoloveni

Dreptul civil – Proprietate publica private apararea dreptului de proprietate  posesia dezmembramintele dreptului de proprietate uzucapiunea, contractual rezolutia rezilierea prescriptia extinctive raspunderea civila tutela contractul de vanzare schimb imprumut comodat locatiune arenda antrepriza mandat folosinta consumatie concesiune mostenire legala testament reprezentarea succesorala executarea silita poprirea asistenta juridical reprezentare juridical infiintare societate comerciala.

Detalii

Titulară a cabinetului de avocatură „Anca-Mihaela Coman”, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, iar din 1986 este membră a Baroului Argeș. Este arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial - Camera de Comerț și Industrie Argeș. Deține o vastă experiență profesională în domenii precum dreptul familiei, fond funciar, drept administrativ și fiscal. De asemenea, a asistat clienți în proiecte privind negocierea și redactarea de contracte comerciale. Oferă consultanță juridică societăților comerciale și instituțiilor publice în probleme privind dreptul comercial și dreptul contenciosului administrativ.

Fondat în 1995 și având sediul principal în municipiul Pitești, județul Argeș, cabinetul de avocatură oferă o gamă extinsă de servicii juridice, acoperind mai multe domenii de practică, în funcție de cerințele fiecărui client. Echipa noastră este formată din avocați competenți, cu o vastă experineță profesională atât în domeniul litigiilor cât și în domeniul serviciilor de consultanță în afaceri, menită să ofere clienților noștri servicii juridice complete, la nivel national. Totodată, prin intermediul colaboratorilor noștri, asigurăm servicii juridice de asistență și reprezentare client în fața tuturor instanțelor judecătorești din țară.

Noțiunea juridică de Drept reprezintă totalitatea regulilor și normelor juridice care reglementează conduita oamenilor în relațiile sociale, într-o colectivitate politic determinată, susceptibile de a fi impuse prin forța coercitivă a statului. Tot prin Drept este desemnată și știința care studiază aceste reguli și norme juridice.În societatea omenească acțiunile omului sunt determinate de trebuințele sale. Aceste acțiuni, individuale sau și comune ale unor indivizi din societate, trebuie însă limitate pentru că, în mod inerent, interesele personale ale unuia vin deseori în conflict cu cele ale altuia, ceea ce ar putea dăuna însăși existenței societății. Diversitatea și complexitatea relațiilor sociale fac necesară organizarea și reglementarea raporturilor dintre oameni sau grupuri de oameni, pentru a face posibilă conviețuirea în cadrul societății.Dreptul unui om poate fi îngrădit și prin abuz, exercitat de o altă persoană sau grup de persoane.Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare în relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea , la nevoie impusă, pentru toți membrii societății organizate.

Dreptul civil e acea ramura de drept ce apartine sistemului de drept unitar al Romaniei care reglementeaza raporturi patrimoniale si personal nepatrimoniale, la care participa persoane fizice si persoane juridice care se afla intre ele pe pozitie de egalitatea juridica.Functia dreptului civile aceea de a fi "drept comun" si se exprima in ideea ca, atunci cand o alta ramura de drept nu contine norme proprii care sa reglementeze un anumit aspect al unui raport juridic, se apeleaza la norma corespunzatoare din dreptul civil. Se poate spune ca dreptul civil "imprumuta" normele sale altor ramuri de drept, cand acestea nu au norme proprii pentru un caz ori aspect, ori invers, alte ramuri de drept "imprumuta" norme de la dreptul civil.

DREPTUL CIVIL este o ramura de drept privat care reglementeaza relatii patrimoniale si relatii personal nepatrimoniale dintre persoane juridice sau fizice aflate pe pozitie de egalitate. Putem evidentia urmatoarele trasaturi ale dreptului civil:

DREPTUL CIVIL reglementeaza relatii patrimoniale - relatiile care au un continut economic, care pot fi evoluate in bani.

DREPTUL CIVIL reglementeaza relatii personal nepatrimoniale - sunt acele relatii care nu au un continut economic si sunt legate de personalitatea subiectului de drept (onoarea, demnitatea, reputatia profesionala, nume).

Servicii

Cabinetul nostru vă oferă:

      - consultanţă şi redactare contracte;

      - asistenţă şi reprezentare în faţa notarului public;

      - asistenţă şi reprezentare juridică în litigii privind:

      - revendicările imobiliare;

      - achiziţiile imobiliare;

      - succesiunile şi partajele;

      - evacuările;

      - ieşirile din indiviziune;

      - recuperările de creanţe;

      - rezilierea şi rezoluţiunea contractelor;

      - executarea silită;

      - achizitii publice;

      - clauze abuzive (bancare);

      - constatarea caracterului abuziv al clauzelor continute in contractele de credit.

Oferte speciale

- Drept comercial și Bancar;

- Dreptul familiei;

- Fond funciar;

- Drept administrativ și fiscal;

- Dreptul proprietății intelectuale;

- Litigii, Arbitraj și CEDO.

Limba de lucru in cadrul cabinetului este romana, engleza si franceza.

 

Parteneri

Ruxandra Coman - avocat colaborator

A absolvit în anul 2012 cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității din București, iar în anul 2013 a obținut diploma de master în „Drept privat aprofundat” - Facultatea de Drept, Universitatea București. Este membră a Baroului București din anul 2012. S-a alăturat echipei noastre în anul 2015, anterior fiind avocat colaborator în cadrul SCA Stoica & Asociații, unde a participat la asistarea și reprezentarea clienților în proiecte privind dreptul civil și dreptul proprietății intelectuale. Principalele domenii de activitate în care este implicată sunt în materia dreptului comercial și al dreptului proprietății intelectuale. De asemenea, asigură asistență clienților în probleme juridice privind dreptul fiscal, dreptul bancar, precum și dreptul protecției consumatorilor. A participat la reprezentarea clienților în litigii de drept civil, contencios administrativ și fiscal, precum și în materia protecției consumatorilor.

Colaboratori: Elena Dobre - mediator. A absolvit cursurile de mediere în anul 2013. Este titulara Biroului de mediator „Dobre Elena”.
Mobil:  0744 313 987;
Email: elenadobre756@yahoo.com

© 2015 Copyright by avocati-romania.com