Nume:
Cabinet Individual de Avocatura Mateescu Georgian - Pitesti
E-mail:
mateescugeo@yahoo.com
Telefon:
0742 060 253
Adresa:
Pitesti, Str. Dacia, Nr. 6, Bl. A5, Sc. B, Ap. 2, Jud. Arges.
Facebook

Cabinet Individual de Avocatura Mateescu Georgian - Pitesti
Pitesti

Dreptul muncii -contract de munca asigurări sociale asistenţa sociala asigurarea de sănătate prestatii de maternitate ajutorul de deces indemnizaţia de şomaj dreptul la pensie asigurările pentru accidente de muncă şi boli profesionale drepturile acordate invalizilor văduvelor şi orfanilor de război veteranilor de război foştilor deţinuţi politici eroilor martiri.

Detalii

Avocatul Mateescu Georgian are sediul in Pitesti si este membru al Baroului Arges incepand cu data de 01.02.2006 (numarul deciziei de intrare in barou), exercitandu-si activitatea in calitate de avocat definitiv titular in cabinet individual cu drept de a pune concluzii la Judecatorii, Tribunale si Curti de apel.

Atunci cand ai o problema juridica e indicat sa apelezi la ajutor specializat. Chiar si scrierea unei adrese catre o institutie publica va fi mai bine redactata de un specialist decat de cineva fara experienta. Avocatul redacteaza cererea scurt si la obiect, fiind eliminate chestiunile care au numai o legatura tangentiala cu speta, si astfel cel care va citi va intelege mai usor fara a se pierde in amanunte. In chestiuni mai complicate, deci, prezenta avocatului aproape ca se impune. Nu e suficient sa stii ca dreptatea e de partea ta, trebuie s-o si dovedesti si trebuie sa stii care sunt probele utile si de unde le ei, trebuie sa indeplinesti anumite termene de procedura, trebuie sa stii cand si cum sa vorbesti intr-o sala de judecata pentru a nu pierde timpul tuturor celor prezenti acolo, trebuie sa stii ce sa ceri si cand sa ceri, ce sa prezinti si cand sa prezinti.

Munca reprezinta o activitate specifica a unei persoane, indeplinita in scopul obtinerii unei remuneratii, care poate fi de natura manuala si/sau intelectuala. Ca orice alta activitate, exista rglementari specifice care stabilesc, modul de realizare, drepturi si obligatii pentru angajator si salariat, protectia muncii si asa mai departe. Aceste reglementari se reunesc sub denumirea de dreptul muncii, ca materie de ordine juridica ce se ocupa cu litigiile de munca si studiul acestei intregi arii.

Dreptul muncii face parte, alaturi de alte materii, din categoria vasta a dreptului civil, relatia fiind una de la parte la intreg. In ceea ce priveste legislatia muncii, este important de precizat la nivel actual faptul ca se afla in vigoare codul muncii pe baza caruia s-a implementat protectia muncii si s-au stabilit normele cadru in materie. Aceste dispozitii constituie temeiul legal principal pe care se bazeaza partile unui raport de munca pentru a porni litigii de munca. In sprijinul acestor parti poate veni un avocat legislatia muncii, care cunoscand dispozitiile din codul muncii, va putea alcatui o aparare temeinica si ne va putea consilia asupra problemei in sine.

Servicii

Servicii prestate angajatorilor:
- consultanţă în activitatea curentă;
- redactare/avizare contracte colective şi individuale de muncă;
- redactare/avizare acte adiţionale la contracte colective şi individuale de muncă;
- redactare/avizare decizii ale organelor de conducere;
- mediere conflicte de muncă, conciliere;
- asistenţă şi reprezentare în litigii de muncă;
- asistenţă şi reprezentare în proceduri necontencioase;
- asistenţă şi reprezentare în faţa Inspectoratului Teritorial de Muncă şi a altor organisme cu atribuţii de control în domeniu.
Servicii prestate angajaţilor:
- consultanţă generală;
- consiliere şi asistenţă la încheierea contractelor individuale de muncă;
- contestaţii împotriva deciziilor de sancţionare;
- contestaţii împotriva deciziilor de concediere;
- asistenţă şi reprezentare în litigii de muncă;
- asistenţă şi reprezentare în cadrul procedurilor necontencioase;
- consultanţă şi asistenţă în realizarea dosarelor de pensie.
Servicii prestate sindicatelor:
- asistenţă şi reprezentare în realizarea procedurilor de înfiinţare;
- consultanţă în activitatea curentă;
- asistenţă şi reprezentare la încheierea contractelor colective de muncă;
- asistenţă la încheierea actelor juridice în cadrul activităţii specifice;
- mediere conflicte, conciliere;
- asistenţă în cazul conflictelor colective de muncă;
- asistenţă în cadrul negocierilor;
- asistenţă şi reprezentare în faţa instanţelor judecătoreşti;
- asistenţă şi reprezentare în relaţiile cu autorităţile publice;
- asistenţă şi reprezentare în raporturile cu orice persoane fizice sau juridice.

© 2015 Copyright by avocati-romania.com