Obiectivul principal al cabinetelor de avocatura este prestarea de servicii profesionale calificate incluzand consultanta juridica, asistarea si reprezentare in fata instantelor de judecata cu responsabilitate si promptitudine, respectandu-se cu strictete angajamentele luate si confidentialitatea informatiilor clientilor.

Partenerii nostri sunt specializati in urmatoarele domenii:  drept civil, comercial, penal, dreptul muncii si securitatii sociale, familiei si protectiei copilului, drept administrativ, fiscal, vamal etc.

IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA A PERSOANELOR DUPA SEMNALMENTELE EXTERIOARE

IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA A PERSOANELOR DUPA SEMNALMENTELE EXTERIOARE


Identificarea unor persoane sau obiecte, privită în sensul ei cel mai larg - proprie tuturor domeniilor ştiinţei - reprezintă elementul definitoriu al investigării criminalistice. Prin rezonanţa sa practică, acest proces deţine un loc bine conturat, de maximă importanţă în ansamblul cercetărilor criminalistice.

Pe bună dreptate se spune despre identificare că reprezintă „problema centrală a investigaţiilor criminalistice”. Raportându-se la necesităţile practice, în literatura de specialitate se învederează că acest gen de activitate este “indisolubil legat de actul de justiţie”.

Reguli generale ale metodei portretului vorbit: a) În descrierea semnalmentelor unei persoane sa se foloseasca o terminologie precisa si unitara, într-o succesiune logica. Descrierea caracteristicilor generale sa se faca pe baza semnalmentelor anatomice sau statice (talia,constitutia fizica, trasaturile fetei, caracteristicile dintilor, parului, pielii), a semnalmentelor functionale sau dinamice (mersul, gestica, vocea, vorbirea), precum si a semnelor particulare (cicatrici, tatuaje, alunite, negi, semne prezente din nastere ori din accidente, forma deosebita a unor elemente faciale, anomalii etc.).

Descrierea semnalmentelor se face din fata sau din plan frontal si din profil sau din plan lateral.  Trasaturile capului si ale fetei detin locul principal în

realizarea portretului vorbit. Ele vor fi completate cu descrierea întregului corp si a îmbracamintei.  Semnalmentele vor fi caracterizate dupa marime, forma, pozitie si culoare.

Tehnici de descriere a semnalmentelor statice si dinamice .Descrierea semnalmentelor statice: talia; constitutia fizica sau corpolenta; aspectul

general; vârsta, forma si marimea capului: parul; fruntea; sprâncenele; ochii; nasul; gura; buzele; dintii; barbia; barba si mustatile; tenul; ridurile. Pavilionul urechii: helixul; antehelixul; tragusul; antetragusul; lobul; conca; fosa (depresiunea) digitala; fosa (depresiunea) naviculara (a luntrei). Se mai tine cont sio de semnele particulare.

 

 

© 2015 Copyright by avocati-romania.com