Obiectivul principal al cabinetelor de avocatura este prestarea de servicii profesionale calificate incluzand consultanta juridica, asistarea si reprezentare in fata instantelor de judecata cu responsabilitate si promptitudine, respectandu-se cu strictete angajamentele luate si confidentialitatea informatiilor clientilor.

Partenerii nostri sunt specializati in urmatoarele domenii:  drept civil, comercial, penal, dreptul muncii si securitatii sociale, familiei si protectiei copilului, drept administrativ, fiscal, vamal etc.

Viramentul

Viramentul
   Viramentul este operatiunea de plata/ tranfer efectuata de catre o banca prin care, la ordinul clientului sau/si in baza disponibilului existent in contul acestuia,se va realiza transferul unei sume de bani din contul clientului respectiv in contul unui beneficiar desemnat de acesta, prin debitarea contului clientului si creditarea contului beneficiarului.
   La baza acestor operatii sta moneda scripturala (banii de cont) reprezentand disponibilitatile banesti aflate in conturile bancare,bani care circula intre aceste conturi prin intermediul operatiunilor de virament. Aceste monede scripturale pot fi atat monede nationale (in cazul tarii noastre lei) cat si monede ale altor state (valuta sau devizele) fapt care determina o delimitare a banilor de cont si un plasament al acestora in conturi diferite: conturi in lei si conturi in valuta (devize).Viramentele nationale se realizeaza prin intermediul mijloacelor de comunicare interbancara, urmand proceduri stricte specifice structurii bancare nationale dar si particularitatilor operationale ale fiecarei banci in parte, modul de realizare ala acestora fiind clasic (pe o durata de 1 - 2 zile) sau tip telex (virament realizat in ziua curenta inaintarii ordinului de plata, etc. de catre platitor). Exista unele particularitati atunci cand se foloseste plata in valuta in special in tarile curetenie valutara (cum este si cazul Romaniei) unde se urmeaza anumite proceduri specifice, de cele mai multe ori impuse de norme legislative nationale sau de instructiuni BNR. Aceste proceduri afecteaza in special modul de realizare a platilor in valuta deoarece exista conturi in moneda nationala si conturi in valuta, urmarindu-se la efectuarea platii daca exista sau nu disponibilul necesar si, totodata, daca este posibil ca banca sa achizitioneze in baza disponibilitatilor in moneda nationala necesarul de devize solicitat pentru efectuarea viramentului.
    SWIFT este conceput intr-o maniera modulara si cuprinde trei niveluri de functionare: 1. banca cu terminalul propriu, 2. cumulatorul national cu rol de nod de concentrare a informatiilor (la nivel national) si 3. centrul de comutare reprezentat de un releu in sistem SWIFT care asigura cuplarea la retea a tarilor care sunt arondate. 
    Pentru realizarea de transferuri SWIFT, cumparatorul (debitorul platii) realizeaza operatiile uzuale oricarei plati catre un beneficiar. Rolul principal in acest mod de transfer il are banca care lanseaza mesaje codificate in reteaua interbancara solicitand asemenea oricarui alt procedeu executarea viramentului catre banca beneficiarului, realizarea viramentului fiind efectuata in 20 de minute (pocedura normala) sau 5 minute (procedura de urgenta).
 

© 2015 Copyright by avocati-romania.com