Obiectivul principal al cabinetelor de avocatura este prestarea de servicii profesionale calificate incluzand consultanta juridica, asistarea si reprezentare in fata instantelor de judecata cu responsabilitate si promptitudine, respectandu-se cu strictete angajamentele luate si confidentialitatea informatiilor clientilor.

Partenerii nostri sunt specializati in urmatoarele domenii:  drept civil, comercial, penal, dreptul muncii si securitatii sociale, familiei si protectiei copilului, drept administrativ, fiscal, vamal etc.

Semnatura electronica

Semnatura electronica
    O semnatura digitala pentru documentele electronice este echivalenta cu o semnatura olografa pentru documentele tiparite.
    Semnatura reprezinta un esantion de date care demonstreaza ca o anumita persoana a scris sau a fost de acord cu acel document caruia i s-a atasat semnatura. De fapt, o semnatura digitala furnizeaza un grad mult mai mare de securizare decat semnatura olografa. Destinatarul mesajului semnat digital poate verifica atat faptul ca mesajul original apartine persoanei a carei semnatura a fost atasata cat si faptul ca mesajul n-a fost alterat, intentionat sau accidental, de cand a fost semnat. Mai mult, semnatura digitala nu poate fi negata; semnatarul documentului nu se poate disculpa mai tarziu invocand faptul ca a fost falsificata. Cu alte cuvinte, semnaturile digitale permit autentificarea mesajelor digitale, asigurand destinatarul de identitatea expeditorului si de integritatea mesajului.
    In mod obisnuit, o cheie expira dupa o anumita perioada de timp, cum ar fi un an, iar documentele semnate cu o cheie expirata nu mai pot fi acceptate. Totusi, in multe cazuri, este necesar ca documentele semnate sa poata fi considerate valide din punct de vedere legal pe o perioada mai lunga de 2 ani, cum ar fi concesiunile si contractele. Prin inregistrarea unui contract cu o semnatura digitala marcata temporal in momentul semnarii, semnatura poate fi validata chiar si dupa expirarea cheilor.
    Daca toate partile implicate in contract pastreaza o copie a acestei semnaturi, oricare dintre ele poate demonstra ca acel contract a fost semnat cu chei valide. De fapt, aceasta semnatura poate confirma valabilitatea contractului chiar in cazul in care cheia unui semnatar a fost compromisa dupa ce acesta a semnat contractul . Orice document semnat digital confirma faptul ca valabilitatea semnaturii poate fi verificata si dupa expirarea cheilor.

     Pentru a putea semna documente electronic, cu valoare legala, trebuie achizitionat un kit de semnatura electronica extinsa, care contine:

  • un certificat digital calificat,
  • un dispozitiv criptografic (token USB pe care este stocat certificatul calificat),
  • o aplicatie care permite semnarea electronica a documentelor de orice fel.

    Kitul de semnatura electronica extinsa poate fi cumparat de la un furnizor de servicii  acreditat in conformitate cu Legea nr. 455/2011, la pretul de aproximativ 47 de euro fara TVA.

© 2015 Copyright by avocati-romania.com